Afgeronde projecten

Betonnen kunstwerken N305 te Almere

Het project

In Almere maken wij in onderaanneming van KWS de betonnen kunstwerken ten behoeve van het project: baanverdubbeling N305. De huidige weg, N305 Waterlandseweg, is op het traject waar wij aan het werk zijn een enkelbaans weg. In verband met de toenemende drukte heeft de bestaande weg te weinig capaciteit en daarom zal ook dit gedeelte van de N305 worden uitgevoerd in 2 gescheiden rijbanen.

Over het kanaal de Lange Wetering maken wij een nieuwe brug van ca. 70m1 lang, bestaande uit 2 landhoofden en 2 tussensteunpunten in het water. De bestaande brug is als voorbeeld gebruikt en beide bruggen dienen na gereedkomen een nagenoeg zelfde uitstraling te krijgen. In week 15 zijn de eerste pijlers van het tussen-steunpunt brug Lange Wetering gestort.

Ter plaatse van de Stevenstunnel, vlakbij stichting Aap, moet er een extra gesloten moot worden gemaakt. Hierom wordt 1 zijde van de bestaande tunnel geheel gesloopt, waarna wij een extra gesloten moot maken met een nieuwe toerit. Over deze gesloten moot komen de extra 2 rijbanen.

Begin februari 2017 zijn wij buiten met de werkzaamheden begonnen. De 2e vloer van de Stevenstunnel in Almere is afgelopen donderdag 13 april gestort en er kan nu begonnen worden met de wanden. De hoge wanden van het dichte gedeelte van de nieuwe Stevenstunnel staan al in de stelkisten en zullen binnenkort worden gestort. Inmiddels is de huidige Stevenstunnel opgeknapt en geschilderd daarnaast is het nieuwe deel van de Stevenstunnel nagenoeg gereed.

 

Foto's
Vragen, suggesties of opmerkingen

Hebt u een vraag, suggestie of opmerking? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.