Circulair bouwen – Cradle to Cradle

Er is een maatschappelijke uitdaging om de milieubelasting van de bouw drastisch te verlagen. Dit roept om circulair bouwen waarbij materialen en grondstoffen hergebruikt worden. Om inzicht te krijgen in de gebruikte materialen en grondstoffen, maken wij as-built tekeningen van al onze kunstwerken en gebouwen en verstrekken deze aan onze opdrachtgevers. Zo is inzichtelijk welke materialen en grondstoffen gebruikt zijn. 

Ook maken wij gebruik van diverse platforms waarop materialen, grondstoffen en zelfs bruggen aangeboden worden om opnieuw in te zetten. Een voorbeeld is www.bruggenbank.nl.  Waarom nieuw maken, als er een geschikte brug (of onderdeel) aanwezig is? Wij beoordelen bij ieder project of er geschikte gebruikte bruggen beschikbaar zijn. 

In 2021 hebben wij ons opslagdepot drastisch verbeterd en geordend. Op dit depot slaan wij vrijgekomen materiaal op dat prima opnieuw ingezet kan worden. Bij ieder project inventariseren wij van de vrijgekomen materialen welke een tweede leven kunnen krijgen. Deze nemen wij mee retour naar ons depot. 

Mochten de benodigde materialen niet bij ons op het depot beschikbaar zijn, dan weten wij partijen welke dit mogelijk wel hebben en gaan wij daar ten rade of dit beschikbaar is.