Tom (betontimmerman)

“Ik ben in 2013, op 16-jarige leeftijd, begonnen als zaterdaghulp/vakantiekracht. Na mijn opleiding woningbouw ben ik gestart met de BBL-opleiding Civiele techniek. In 2017 heb ik mijn diploma behaald en ben daarna bij Platenkamp in vaste dienst getreden. De afwisseling in het werk is wat mij het meeste aanspreekt. Je maakt het complete proces mee en elke dag is anders. Van bekistingschotten timmeren tot het aanpikken van lasten en natuurlijk het storten en afwerken van beton.

Je krijgt bij Platenkamp de vrijheid om het op je eigen manier te doen en daarnaast ook mee te denken in ideeën en oplossingen. Als timmerman kom je op allerlei locaties en heb je veel contact met verschillende mensen. Van collega’s tot opdrachtgevers en onderaannemers.

In de betonwereld moet je wel verantwoordelijkheid kunnen en durven te nemen. Maar het voordeel bij Platenkamp is dat de lijnen kort zijn en iedereen elkaar kent. We werken echt samen, van zaterdaghulp tot directie. Bij Platenkamp staat de Twentse nuchterheid en no- nonsens mentaliteit centraal.”