Werkzaamheden

Naar overzicht

Speciale betonconstructies

Platenkamp: ook voor bijzondere bouwconstructies

Naast onze reguliere beton- en waterbouwkundige werkzaamheden, worden wij ook geregeld gevraagd voor ‘specials’. Dit zijn betonconstructies die complex zijn vanwege de bijzondere bouwmethodiek, de beperkte ruimte, bijzondere eisen of een niet alledaagse vormgeving.

In de afgelopen jaren hebben wij bijvoorbeeld verschillende afzinkputten gemaakt, een volledig trillingsarm laboratorium, scheepsvaart-bolders en vijvers. Als betonbouw-bedrijf is niets ons te gek, we hebben zelfs een volledig betonnen woning gerealiseerd. Bel ons gerust voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. (link naar Contact-pagina)

Platenkamp bouwt afzinkputten

Wanneer het vanwege ruimtegebrek of het gevaar van trillingen (zettingen) niet mogelijk is een bouwkuip te ontgraven, biedt een afzinkput de ideale oplossing.
Deze bestaan uit staal of (prefab)beton (of een combinatie hiervan) die wij zelf ontwerpen en produceren. Platenkamp beschikt over eigen materieel om de grond van binnenuit te ontgraven, waarbij de gehele afzinkput tijdens dit graafproces meezakt. Wij hebben onder meer een afzinkput in het centrum van Sittard gerealiseerd.

Bouw afzinkput Platenkamp Sittard

Bouw afzinkput Platenkamp Sittard

Platenkamp bouwt trillings-arm laboratorium

Een geweldige uitdaging was het bouwen van een trillingsarm laboratorium voor de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hierbij hebben wij de traditionele wapening vervangen doorglasvezelwapening. Dit laboratorium hebben wij binnenin een door onszelf ontworpen afzinkput gebouwd, gedeeltelijk onder een bestaande betonconstructie.

Bouw trillingsarm laboratorium Nijmegen

Bouw trillingsarm laboratorium Nijmegen

Platenkamp bouwt strandpaviljoen

Nog zo’n geweldige opdracht waarin wij onze kennis en passie kwijt konden, was de bouw van een strandpaviljoen in opdracht van de gemeente Berkelland. Deze bestaat uit betonnen funderingen met heipalen en een grote staalconstructie met een zwevend houten dek.

Bouw strandpaviljoen Platenkamp Eibergen

Bouw strandpaviljoen Platenkamp Eibergen