Werkzaamheden

Naar overzicht

Bruggen en viaducten

Platenkamp bouwt allerlei soorten bruggen en viaducten, in elke vorm, en naar iedere wens van de klant

Platenkamp is specialist in het bouwen van betonnen bruggen en viaducten, evenals de renovatie daarvan. Een zeer korte doorlooptijd en snel schakelen is mogelijk doordat wij zelf prefab betonnen liggers in bijna elke gewenste vorm maken tot een beperkte overspanning.
Wij zijn volledig selfsupporting. Samen met onze vaste onderaannemers van staal, metselwerk en engineering, kunnen wij u van ontwerp tot oplevering volledig ontzorgen. Indien nodig, regelen wij ook zaken als verlichting, belijning en asfalt.
Bijzonder trots zijn wij op het realiseren van de dubbele brug van de N305 bij Almere en het viaduct over de N366 nabij Emmen.

Bouw viaduct Platenkamp Ter Apel Emmen
Bouw viaduct Platenkamp Ter Apel Emmen
Bouw brug Platenkamp Almere
Bouw brug Platenkamp Almere
 

Platenkamp bouwt (prefab) betonbruggen en viaducten

Betonbruggen zijn er in verschillende soorten en maten. Elk project is daarom uniek en wij denken graag mee met de opdrachtgever over de realisatie van alle wensen. Onze ruime ervaring met het bouwen van bruggen uit prefab elementen, zelfgeproduceerde elementen of volledig ‘in het werk gestort’, zetten wij graag om in een goed advies.
Daarnaast bouwen wij ook bruggen in provinciale wegen. Deze bruggen bestaan vaak uit prefab voorgespannen liggers.
Wanneer omwille van de tijd of vormgeving prefab liggers niet mogelijk zijn, kunnen wij ook brugdekken bouwen die volledig in het werk worden opgebouwd.

Platenkamp bouwt composiet bruggen en viaducten

Een composiet brug is duurzaam, relatief licht in gewicht en onderhoudsvrij. Bij dit type kunstwerk bestaat het brugdek uit glasvezelversterkte kunststof en zijn alleen de opleggingen van beton. Dit type brug, ook wel hybride brug genaamd, is sterk in opkomst. De afgelopen jaren hebben wij verschillende composiet bruggen opgeleverd, zoals de fietsbrug in de gemeente Dronten. 

Composiet brug van Platenkamp Dronten

Composiet brug van Platenkamp Dronten

Platenkamp bouwt integraalbruggen en viaducten

Bij een integraalbrug zitten geen voegen en opleggingen bij de overgang van de onder- naar de bovenbouw. Daarmee wordt de spleet voorkomen die voor inspectie en onderhoud slecht toegankelijk is en waar het beton nou juist bij lekkage van de voegconstructie het meest wordt aangetast door regen- water, verontreinigd met dooizouten en vuil. Bovendien kan de fundering lichter worden uitgevoerd.

Platenkamp reconstrueert bestaande bruggen

Wanneer een bestaande brug niet meer voldoet aan de normen kan deze soms met aanpassingen worden opgewaardeerd. Zo kan het verbreden van bruggen uitkomst bieden bij een veranderd wegprofiel of de wens de verkeersveiligheid te verhogen.

Hier vindt u meer informatie over ons vakmanschap op het gebied van houtconstructies, waterbouwkundige betonwerken en betonrenovatie en onderhoud.

Viaducten en bruggen Platenkamp:

 • Beton: prefab, spanbeton en gegoten 
 • Composiet bruggen 
 • Reconstructie van bruggen
 • Hybride brug
 • Vaste brug
 • Beweegbare brug
 • Voetgangersbrug
 • Fietsbrug
 • Verkeersbrug
 • Integraalbrug
 • Etc.